NYHETSARKIVET
20 maj 2020 13:42
Nent Groups lansering av Viaplay i Baltikum via tredjepart
Nent Groups planer för nordisk dominans fortsätter. Och första kvartalet 2021 kommer de 2,5 miljoner Viaplay-abonnenter som nu uppskattas öka då streamingtjänsten ska etableras i Estland, Lettland och Litauen. Ett område där hittills endast cirka 20 procent av hushållen abonnerar på någon streamingtjänst. Så hur kommer Nent att sprida Viaplay, kommer de att lansera via någon operatör?

- Viaplay kommer vara tillgängligt i Baltikum via tredjepartsleverantörer samt direkt-till-konsument. Exakt vilka leverantörer är det för tidigt att kommentera, säger Nicholas Smith, nordisk kommunikationschef Nent Group, till TV-Nyheterna.

TVN: Varför dröjer det till 2021?

- Viaplay är byggt för att vara skalbart och att lansera tjänsten på tre nya marknader på lite över sex månader är ett gott bevis på detta.

Vd och koncernchef Anders Jensen säger så här om planerna:

"Expansionen av Viaplay till Baltikum är ett naturligt nästa steg. Dessa marknader är nära våra hemmarknader, har relativt låg penetration och är snabbväxande, och vi kommer att ha ett unikt erbjudande som riktar sig till alla tre marknader. Vi har byggt Viaplay till Nordens ledande streamingtjänst och har nyligen framgångsrikt expanderat till Island. Vi ser en enorm potential i Baltikum för vår unika kombination av högkvalitativa Viaplay originalserier, prisbelönta filmer och serier, premiuminnehåll för barnen samt direktsänd sport i världsklass. Vår flexibla modell och avancerade teknik är byggda för att skalas upp snabbt och effektivt. Vi har redan säkrat viktiga innehållsrättigheter för marknaderna till konkurrenskraftiga priser, och vi ser fram emot att ge tittare i Estland, Lettland och Litauen underhållning till en god valuta för pengarna från tidigt nästa år."

Visserligen kan Nent inte erbjuda Premier League i dessa länder, men väl Formel 1, Bundesliga, NHL och den allt större mängden egenproducerade serier. Planer finns också för att utveckla originalserier lokalt i Baltikum.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561