NYHETSARKIVET
1 jun 2020 13:51
Nedsläckning av TV 2-kanalerna för Telias get-kunder i Norge
Telia och Egmont kunde inte nå någon överenskommelse under helgen vad gäller operatören Gets sändningar av TV2:s kanaler. Resultatet är att det nu är svart i rutan för nära 500 000 hushåll i Norge. Sammanfattningsvis: Jarnheimer släcker ner Jarnheimer, som ju är styrelseordförande i såväl Telia som Egmont.

"Vi ber om ursäkt för detta till alla våra kunder. Detta är inte en lösning vi har velat ha. Vi har arbetat hårt för att nå en konsensus, men tyvärr har vi inte lyckats. För att göra tv-tittande lite bättre i den här situationen ger vi alla våra kunder 45 extra TV-poäng som de kan använda för att välja mellan ett stort urval av kanaler och strömningstjänster i sin valmeny, som HBO Nordic, Viaplay eller Nordic streaming services Film +", säger Pål Rune Kaalen, chef för privatmarknaden i Telia Norge, i en kommentar idag på morgon.

Från TV 2:s sida säger kommunikationsdirektör Sarah Willand att Telia inte alls försökt möta TV 2 i förhandlingarna.

"Vi lämnade vårt senaste erbjudande till Get klockan 23.40, tjugo minuter före tidsfristen, och var beredda att fortsätta förhandlingarna om ett nytt avtal på övertid. Men vi hörde ingenting mer från Get och vid midnatt stängde de av våra signaler", säger hon till NTB.

Enligt norska Kampanje vill TV 2 ha 100 miljoner mer än tidigare, samtidigt som Telia och Get har budat 100 miljoner mindre än tidigare. Ser ju knappast ljust ut…

TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561