NYHETSARKIVET
22 jun 2020 13:48
Mats kommenterar: Markus och Rachel blir nyckelpersoner
Under förevändningen att Telia nu börjar arbetet med en förnyad nordisk och baltisk strategi efter Turkcell-försäljningen gör Telias nya vd och koncernchef Allison Kirkby rent hus med den nuvarande och tidigare kommunikationsledningen. Den nuvarande kommunikationschefen Åsa Jamal får uppenbarligen lämna sitt uppdrag på en gång och ersätts av sin företrädare Peter Borsos, som får en respit på sex månader i bolaget. Man kan därmed konstatera att Kirkby är missnöjd med hur kommunikationen har skötts hittills på Telia och kanske framförallt gentemot investerarna eftersom Rachel Samrén har som uttalad uppgift att bygga relationer med externa intressegrupper. Detta kan i slutänden vara viktigt för att åter bygga upp Telias aktievärde på börsen.

När det gäller österrikaren Markus Messerer, som tar över både Peter Borsos jobb som chef för Global Business, som Freenasp Mobedjinas jobb som strategichef, och samtidigt får en innovationschefsroll, så kommer det att bli väldigt intressant vad detta organisatoriska grepp kommer att leda till. Om förändring av Telias nuvarande roll och riktning är Allison Kirkbys viktigaste uppdrag så kommer Markus Messerer att bli en nyckelspelare i hennes lag.

Enligt uppgift till TV-Nyheterna är både rekryteringen av Markus Messerer och Rachel Samrén pinpointade av Allison Kirkby själv.

Mats Roesgaard Sjödin
Chefredaktör, TV-Nyheterna

TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561