NYHETSARKIVET
22 jun 2020 13:49
Jamal lämnar Telia Company när Kirkby förändrar ledningen
Såväl den nuvarande som den förra kommunikationschefen på Telia, Peter Borsos och Åsa Jamal får lämna bolaget tillsammans med Ingrid Stenmark som är chef för CEO Office, och Emil Nilsson, som varit övergripande chef för Telias verksamheter i Litauen, Estland och Danmark. Det står klart sedan Telias nya vd och koncernchef Allison Kirkby presenterat sina första förändringar i koncernledningen.

Att kommunikationschefen Åsa Jamal tvingas lämna sin roll är ett beslut som känns ganska märkligt med tanke på att Telia behöver folk som faktiskt kan tv-branschen när denna håller på att integreras in i telekom-bolaget.

Peter Borsos, chef för Telia Global, kommer att agera tillförordnad kommunikationschef tills den nya organisationen implementerats. Då ska Markus Messerer, idag vd för Alltron AG, gå in som chef för Strategy/Innovation samt Global Business och Rachel Samrén, idag Chief External Affairs Officer på Millicom, blir ny Senior Vice President och Chief External Affairs på Telia. Borsos lämnar efter detta också han bolaget.

"När vi nu förbereder oss för att förnya Telias syfte och strategi är jag mycket nöjd över att Markus, Rachel och Dan ansluter till koncernledningen. De är alla tre erfarna och enastående ledare som kommer att vara utmärkta representanter för Telias värdegrund och som tillför ingående branschkunskaper och praktiska erfarenheter. Jag är övertygad om att de här förändringarna kommer att påskynda vår transformationsresa och skapa en ny era av framgång för Telia", säger Allison Kirkby, vd och koncernchef för Telia Company.

Åsa Jamal kom till Telia från just Bonnier Broadcasting 2017, där hon var HR- och kommunikationsdirektör.

TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561