NYHETSARKIVET
16 jul 2020 12:34
Norrman och tysk tar toppjobb i Telias koncernledning
Telia byter ut sin operative chef Magnus Zetterberg mot tysken Rainer Deutschmann samtidigt som man utser Norge-CFO:n Per Christian Mørland till ny CFO för koncernen. Det meddelar bolaget i dag.

”Jag är stolt över att kunna meddela att Telia Company har internrekryterat en ny permanent CFO, Per Christian Mørland. Utöver sina breda internationella och kommersiella erfarenheter har Per Christian stor erfarenhet av finansiella sakfrågor och förändringsarbete. Han brinner för att få organisationer att prestera på topp, säger Allison Kirkby, vd och koncernchef för Telia Company, i en presskommentar. Därmed får den tillförordnade CFO:n Douglas Lubbe ta ett steg tillbaka till sin tidigare roll som CFO för Telia Sverige.

Rainer Deutschmann utses till SVP, Group COO i Telia Company med start under andra halvåret 2020. Han ersätter Magnus Zetterberg. Rainer är för närvarande Chief Operating Officer för Dialog Axiata PLC, Sri Lankas största operatör inom mobil, bredband, betal-TV och fintech-tjänster. Rainer har 20 års erfarenhet av telekommunikation, moln- och IT-tjänster, media och underhållning, digital marknadsföring och analys. Innan han kom till Axiata var han Chief Product & Innovation Officer på Reliance Jio. Han har också haft ledande befattningar i Deutsche Telekom AG och på McKinsey samt är Non Executive Director på Rain, Sydafrikas första datafokuserade mobilnät. Rainer Deutschmann är tysk medborgare.

”Rainer tillför en unik uppsättning färdigheter och erfarenheter efter att framgångsrikt ha tjänstgjort i både stora bolag som Deutsche Telekom och i snabbväxande utmanare som Dialog Axiata och Reliance Jio. Han är mycket teknikkunnig med en bred erfarenhet av operationella, strategiska och digitala transformationer, och spelade en viktig roll i lanseringen av världens största och snabbast växande 4G-nätverk som byggts från grunden samt av fiber- och digitaltjänster på Reliance Jio. På senare tid har han lett den koncerngemensamma digitala omvandlingen av Dialog Axiata. Rainer och Per Christian är två viktiga tillskott till teamet som ska hjälpa mig att återupprätta Telias position som en branschledare som levererar de bästa kundupplevelserna och affärsresultaten”, säger Allison Kirkby.
Telias nuvarande operative chef, COO, Magnus Zetterber lämnar Telia den 30 september.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561