NYHETSARKIVET
15 sep 2020 13:38
Rättighetshavare riktar informationsföreläggande mot OVPN
Pirate Bay har köpt tjänster av svenska VPN-leverantören OVPN. Det skriver Rättighetsalliansen i ett pressmeddelande. Pirate Bay är, trots flera fällande domar, fortfarande aktiva vilket har gjort att rättighetshavare nu riktat ett informationsföreläggande mot OVPN.

"Pirate Bay orsakar stor skada för rättighetshavare och har gjort det under mycket lång tid. Det ligger i deras intresse att gömma sig för att kunna fortsätta sin verksamhet. I det här fallet har de använt en svensk tjänsteleverantörer för att dölja sig och det är tråkigt att se att de kommer undan med det, den här gången. Här har VPN-tjänsten tjänat pengar på att dölja brottslig verksamhet och det kan inte vara rätt. Vi kommer fortsätta agera där vi ser att företag säljer sina tjänster till intrångsgörare", säger Sara Lindbäck på Rättighetsalliansen i en kommentar.

Syftet med informationsförläggandet är bland annat att få ut kunduppgifter om aktuell ip-adress för att agera mot intrång. Än så länge har dock domstolen valt att gå på OVPN:s version att de inte har dessa uppgifter. Fortsättning följer.

TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561