NYHETSARKIVET
20 nov 2020 13:40
Netflix skriver avtal med SF Studios, C More förlorar first pay
Netflix fortsätter att markera revir lokalt, senast med ett stort avtal med SF Studios som de redan samarbetet med via serien Snabba Cash och filmen Red Dot. Avtalet gäller såväl lokala som internationellas filmer som nu hamnar på Netflix efter biovisning. Även SF-biblioteket ska ingå i avtalet. Innebär det nu att Pippi och andra svenska klassiker hamnar hos Netflix?

- Det kommer att vara delar av vår katalog som ligger hos Netflix, men det är inte klart ännu vilka titlar de kommer att licensiera. Den affären är fri att utforma av oss nu. Men det handlar endast om Norden, dessa titlar kommer inte att läggas globalt, säger Fredrik Warstedt, EVP Acquisitions & Licensing på SF Studios, till TV-Nyheterna.

TVN: C More har ju haft dessa titlar tidigare, blir de utan nu?

- Ja, Netflix tar ju det fönster som är first pay nu, sedan blir filmerna fria för second pay på andra tjänster och i fri-tv, säger Warstedt.

Från Netflix sida säger Lina Brounéus, Director co-productions and aquisition, att hon såklart är mycket nöjd med utvecklingen av partnerskap med SF Studios "som har en så stark historia när det gäller att producera filmer i Norden. Vi tror att detta avtal kommer att ge mycket glädje för våra medlemmar i Norden och vi ser fram emot att bidra till nordiska filmproduktioner tillsammans med SF Studios".

TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561