NYHETSARKIVET
18 dec 2020 13:59
Rheborg i huvudrollen när TV4 storsatsar på ny, unik deckarserie
Nej inte Miss Marple. Eller Hercule Poirot. Men TV4:s storsatsning, deckarserien om Sven Hjerson, har ändå kopplingar till Agatha Christie. Inspelningen inleddes i början av december. Premiär hösten 2021.

"Att få ta sig an något så anrikt som delar av Agatha Christies litterära universum och förvandla det till en tv-serie är en ynnest. Det här är en stor utmaning och jag är så stolt över att vi fått förtroendet att förvalta något som aldrig tidigare producerats i tv. Med det bästa teamet bakom och framför kameran ska vi leverera en modern pusseldeckare i nutid. I dessa tider tror jag vi mer än någonsin behöver bli underhållna och söka eskapism i något som är lika delar igenkänning, lika delar nyskapande – den klassiska whodunnit-leken i en helt ny kostym", säger Josefine Tengblad, dramachef, TV4/C More.

Det blir intressant, om än snårigt, när TV4 nu ska göra deckar-serien om Sven Hjerson. Hjerson ingår visserligen i deckardrottningen Agatha Christies universum, men då som huvudpersonen Poirots väninnas, författaren Ariadnes, skrivna detektiv. Han är alltså en detektiv i en bok inuti en annan bok… Innovativt.

Producerar gör BR•F tillsammans med ZDF och stöd från Agatha Christie Ltd.

TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561