NYHETSARKIVET
18 dec 2020 14:03
Telenors egna mobilkunder stor del av nya Stream-abonnenter
I somras lanserade Telenor Stream Mini, utan krav på tv-box eller tidigare abonnemang. I oktober kom nästa satsning med flera tv-paket via app, även de utan krav på tv-box och till låga priser. Så hur har satsningen gått? TV-Nyheterna har ställt frågan till Telenors tv-chef Leif Björklund.

- Vi är väldigt nöjda med hur Stream-portföljen har mottagits av kunderna och inte minst att en så stor del av kunderna är våra egna mobilkunder som fram tills nyligen inte kunnat köpa kompletta tv-paket av oss. Dessutom ser vi en väldigt positiv mix där många väljer det stora Stream-paketet med HBO Nordic eller Viaplay, säger Björklund.

Hur har kunderna reagerat, har inflödet varit som ni hoppats?

- I den senaste kundenkäten var hela fem av sju kunder mycket nöjda med erbjudandet och generellt verkar det som kunderna ser streamad tv som ett fullgott alternativ till broadcast, fast mycket mer bekvämt då man slipper boxen och fjärrkontrollen samtidigt som man kan hitta både klassiskt tv-innehåll och streaminginnehåll i en och samma app.

- Utöver helt nya kunder ser vi också en kraftig ökning i själva tittandet i form av antalet tittade minuter. Det som är väldigt intressant att notera är hur stor del av tittandet som fortsatt är linjärtittande i Telenor Stream. Även om vi ser att kunderna hittar mer och mer till våra Play- och Streaming-bibliotek så är intresset för linjärtittande starkt, i november extra dopat av presidentvalet i USA då CNN var en av de allra största kanalerna hos oss.

TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561