NYHETSARKIVET
22 feb 2021 13:43
Accedo förvärvar Hibox, behålls som fristående affärsenhet
Accedo har förvärvat bolaget Hibox, som förser såväl media och telekom som besöksnäring och sjukvård med tv-lösningar. Det meddelar bolaget idag. Båda bolagen är resultatet av nordisk innovation och tillsammans ska de skapa nya, gemensamma lösningar på en global marknad.

- Hibox har produkter och lösningar för marknadssegment som Accedo traditionellt inte har bearbetat. Hibox har över 100 kunder primärt bland mindre operatörer, hospitality och healthcare. Samtidigt tror vi att många av Accedo’s lösningar är attraktiva även i dessa segment så det finns stora möjligheter för oss att gemensamt driva en snabbare tillväxt. Därtill så har Hibox historiskt primärt jobbat på en europeisk marknad, men vi tror att det finns stora möjligheter att ta ut Hibox’s erbjudanden globalt där Accedo är starka, säger Accedos vd Michael Lantz till TV-Nyheterrna.

TVN: Vad innebär detta strukturellt, kommer Hibox att ingå i Accedo nu, vd Staffan Granholm?

- Hibox kommer att behållas som en fristående affärsenhet åtminstone till efter pandemin. Vi har stor respekt för att genomföra någon större integration utan att kunna träffas fysiskt. Vi tror också att det stora mervärdet kan uppnås utan en hård integration. Staffan Granholm kommer att rapportera till mig och ingå i Accedo’s globala ledning, säger Lantz.

Transaktionen förväntas vara klar i mars.

TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561