NYHETSARKIVET
25 feb 2021 13:33
Jenny Englund Stridh får mer ansvar på SVT som CIO
I augusti 2020 lämnade Jenny Englund Stridh Telenor, och jobbet som produktchef för tv, för SVT. Nu har hon befordrats från första rollen som Gruppchef Videoplattform till CIO på public service-bolaget.

- SVT:s tidigare CIO valde att gå vidare till nya utmaningar utanför huset och jag blev då tillfrågad att gå in som tillförordnad CIO tills man hittar en permanent lösning. Förändringen för mig innebär att jag leder en större avdelning inom SVT som arbetar med att modernisera SVT:s teknikstack, allt från SVT Plays back end, till nätverk, produktionsnära-tjänster, cloud-lösningar och strategier för teknik som möter upp på framtida sändningstillstånd. En härlig mix av kollegor som brinner för att ta fram smarta och kostnadseffektiva lösningar, säger Jenny Englund Stridh till TV-Nyheterna.

TVN: Vart ligger fokus på ditt arbete under våren?

- Det är så mycket som förändras snabbt just nu, i och med det läge vi har med COVID-19, och jag är ju en person som gillar när det går snabbt, så det känns som en vår med fortsatt stora förändringar i hur vi som arbetsgivare måste anpassa oss till fortsatt hemarbete och hur vi skapar bra förutsättningar för att medarbetarna ska kunna möta de förväntningar som finns på SVT från tittarna. Sen ser jag ju personligen fram mot att kolla på Mellofinalen med min 5-åring för första gången tillsammans - via AppleTV och SVT Play.

TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561