NYHETSARKIVET
10 mar 2021 13:47
Bolin blir global toppchef när Agile Content köper Edgeware
Edgewares produktchef Johan Bolin går in i rollen som global CTO för Agile Content sedan det spanska bolaget förvärvat Edgeware. Samtidigt tar Agile in Nuna Ferraz de Carvalho från Cisco som ny CCO. Det meddelar bolaget denna vecka.

"Det gemensamma erbjudandet från Agile Content och Edgeware innebär att vi har en bredare portfölj som kan användas för att ta itu med nya möjligheter, och vi har en utökad FoU-budget för att främja innovation", säger Bolin i en kommentar.

Det var i höstas som Agile Content först ryktades vilja förvärva Edgeware. I december förklarade Agile sedan budet på svenska konkurrenten/kollegan ovillkorat och således accepterat.

"Affären handlar inte bara om teknik utan om beteendeförändring på marknaden. När den linjära tvn nu flyttar till OTT måste Edgeware finna nya kunder. Agile har gjort tv som tjänst som de säljer till kunder och tillsammans har de båda bolagen mycket större möjlighet och styrka. De är bolag som kompletterar varandra. I Sverige har vi alltid varit bra på teknisk produktion, men det gäller att inte stå stilla utan se till att tekniken tas i bruk och når ut på nya sätt", sa Erik Hallberg, styrelseledamot i Edgeware, till TV-Nyheterna när affären var klar.

TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561