NYHETSARKIVET
8 apr 2021 13:41
Genrefilmer tar plats på nya globala streamingtjänsten Cultpix
Cultpix är en ny streamingtjänst som nu lanseras globalt. Ett 20-tal distributörer har gått ihop i satsningen som till att börja med erbjuder 400 titlar med fokus på genre- och kultfilm. Det är en satsning som är efterlängtad, men som endast kan funka som just en global tjänst. Bakom Cultpix finns bland annat Rickard Gramfors, Klubb Super 8, och Patrick von Sychowski, som drivit brittiska CelluloidJunkie.com sedan 2007.

"Det har funnits ett betydande hål på streamingmarknaden för äldre genrefilmer som inte passar med de breda vanliga plattformarnas profil och som också saknar smalare artouse-attraktion. Vårt mål är att ge fans av kultfilmer ett hem där de kan hitta sina favoritfilmer, samt upptäcka ett brett utbud av andra titlar från vår globala katalog", säger Cultpix medgrundare Patrick von Sychowski i Variety.

Enligt medgrundaren Gramfors handlar Cultpix inte bara om att lansera en ny streamingtjänst, utan att också skapa en global community för genrefilmfans. Gramfors säger också till TV-Nyheterna att de idag går ut till utvalda vip-abonnenter för att testa funktionalitet. Bland partner och distributörer finns bland annat American Genre Film Archive, tyska Lola Films, British Film Institute, franska Eurociné, japanska Nikkatsu, Nordisk Tonefilm, SF Studios, Sometgins Weird, SVT och svenska Studio S.

Priset ligger på 6,66 USD/månad eller 59 USD/år.

TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561