NYHETSARKIVET
19 maj 2021 14:02
Telia får bäst betyg av operatörerna i Nordic Bench-undersökning
Analysinstitutet Nordic Bench har för sjätte året undersökt svenskars nöjdhet och rekommendationsvilja för tv-operatörerna. Bäst resultat visar Telia i en branch där betygen i snitt är ganska låga.

- Det är verkligen jätteroligt och vi är otroligt stolta! Det senaste året har varit riktigt trendbrytande med helt nya sätt att se på och ta del av tv-underhållning och det har aldrig varit så stor efterfrågan på rörlig media som nu. Vi har satsat ännu mer på det våra kunder efterfrågar. Kvalitets-tv med en enklare användarupplevelse där man lägger mindre tid på att komma igång eller hitta rätt för att istället kunna njuta av mer underhållning, sport och premiuminnehåll för hela familjen. Som svensk underhållning från C More, se matcher live utan fördröjning på vanlig tv eller för den delen kunna ta del av all sport och populära ligor i ett och samma tv-paket – som är unikt för oss. Framöver ser vi fram emot att skapa en ännu bättre upplevelse med hjälp av 5G i kombination med innehåll, säger Henrik Lönnevi, chef för Telias konsumentaffär, till TV-Nyheterna.

"Branschens operatörer får i sin helhet relativt låga betyg från sina kunder, men Telia får ett betydligt bättre resultat än konkurrenterna vilket visar på att man ändå i högre grad lyssnar på sina kunder och skapar mer värde med sin tjänst. Samtidigt indikerar resultatet att det finns en stor potential för både Telia och övriga att förbättra sin tjänst, till exempel vill kunderna ha bättre anpassade kanalpaket", säger Jan Ogner, vd för Nordic Bench.

Canal Digital och Viasat kommer tvåa respektive trea i undersökningen, vilket ju torde båda gott för Allente. Undersökningen har utförts med hjälp av metoden NPS (Net Promoter Score) som används för att mäta kundlojalitet.

Fullskalig rapport kan fås här: https://nordicbench.se/v1/butik/

TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561