NYHETSARKIVET
1 jul 2021 08:59
Och Jonas Gustafsson tar över som Allentes vd

När Moen nu lämnar för Telenor tar Allentes CFO, Jonas Gustafsson, över som vd. Gustafsson kom från Nent Group vid bildandet, där han haft flera roller, bland annat vd för Viasat Consumer – som ju slog ihop med Canal Digital för att bilda Allente.

"Tv-branschen är i ständig förändring, och jag är väldigt nöjd med den position Allente tagit på den nordiska marknaden på så kort tid. Vi växer snabbare än marknaden på bredbands-tv i Sverige, slår säljrekord med vår OTT-produkt i Danmark, och har bland de nöjdaste kunderna på den norska marknaden. Tack vare ett fantastiskt team och starka partnerskap är vi redo att lägga i nästa växel nu, och jag ser enormt mycket fram emot att leda den fortsatta resan för Allente", säger Jonas Gustafsson.

Och Nents koncernchef Anders Jensen är såklart nöjd”

"Allente är en nyckelpartner för NENT Group över våra olika plattformer och speciellt för vår streamingtjänst Viaplay. Vårt långsiktiga distributionsavtal innebär att kunder hos Allente i Norden kan njuta av ett unikt skräddarsytt underhållningserbjudande. Jonas är en mycket talangfull ledare och vi känner så klart honom väl från sin tid på NENT Group, så Allente är i goda händer. Ett stort tack till Bjørn Ivar för att du lett Allente genom sina första steg som ett nytt bolag och lycka till på ditt nya uppdrag på Telenor Sverige", säger han i en kommentar.

Ivan Busk Ginnerup blir tillförordnad CFO.


TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561