NYHETSARKIVET
14 jul 2021 08:39
Telia rekryterar Stefan Backman och Tele2 tar in ny CFO och CCO
Telia har rekryterat Tele2:s chefsjurist Stefan Backman till ny chefsjurist och chef för corporate affairs. Det meddelade man i veckan. Därmed tar han över jobbet efter Jonas Bengtsson, som lämnar Telia i slutet av 2021.

"Jag är glad och stolt över att få välkomna Stefan till Telia Company och koncernledningen. Stefans omfattande kunskap om telekomsektorn, kommersiella syn och djupa förståelse för Telias marknader kommer att vara mycket värdefull när vi nu accelererar vårt transformationsarbete mot ett Bättre Telia", säger Allison Kirkby, vd och koncernchef för Telia, i ett pressuttalande.

Samtidigt meddelar Tele2 att man nu har hittat efterträdare till sin CFO Mikael Larsson och CCO Samuel Skott, som i våras meddelade att de lämnar Tele2 i september.

Ny CCO blir Hedrik de Groot som, liksom Kjell Johnsen, närmast kommer från VEON, där han fram till januari i år var Head of Group Commercial. Ny CFO blir Charlotte Hansson, som närmast kommer från rollen som CFO för Systembolaget. Innan dess var hon Group CFO på Cision, den Nasdaq-listade och globala leverantören av PR-relaterad mjukvara och tjänster. Innan dess var hon CFO för servicebolaget Addici och har även en bakgrund på MTG.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561